"Komputer w wychowaniu twojego dziecka" - warsztaty dla rodziców

Warsztaty dla rodziców zainteresowanych bezpiecznym korzystaniem  przez dzieci z mediów elektronicznych i Internetu.

Celem warsztatów jest uwrażliwienie rodziców na problem nadmiernego korzystania przez dzieci z mediów elektronicznych i Internetu, omówienie specyfiki problemu, wyposażenie rodziców w praktyczną wiedzę z zakresu profilaktyki i poznanie sposobów reagowania na podejrzenie uzależnienia dziecka od sieci.

Drogi Rodzicu!
Na spotkaniu dowiesz się między innymi:
1. Ile czasu dziennie na komputer może przeznaczać Twoje dziecko?
2. Jakich gier nie powinieneś kupować swoim dzieciom?
3. Co może być sygnałem do  niepokoju w używaniu komputera przez Twoje dziecko ?
4. Za pomocą profesjonalnej ankiety  odpowiesz sobie na pytanie ”Czy mojemu dziecku zagraża Internet?”
5. Poznasz konkretne sposoby jak być skutecznym rodzicem i co możesz zrobić gdy Twoje dziecko nadużywa komputera i internetu?

Zajęcia odbywają się w małej grupie, prowadzone są metodami aktywnymi.

Miejsce: siedziba Fundacji „NIE-zwykłej” dla Rodziny w Bydgoszczy,  al. Powstańców Wielkopolskich 33, pokój nr 17
Termin: 04.12.2015r. (piątek) godzina: 17:30-20:00
Koszt: 50 zł
Zapisy wyłącznie pod numerem telefonu: Ewa Staszczyk +48 603 791 601.

Serdecznie zapraszamy!

Prowadzenie:
mgr Iwona Pasterska
- rekomendowana trenerka II stopnia treningu interpersonalnego i warsztatu umiejętności psychospołecznych Polskiego Towarzystwa Psychologicznego, socjoterapeutka, pedagożka, specjalistka w zakresie terapii rodzin, wieloletnia  realizatorka warsztatów dla rodziców.
mgr Ewa Staszczyk - psycholog, nauczyciel dyplomowany, specjalista w zakresie terapii  rodzin, prowadzi warsztaty dla rodziców z tematyki wychowawczej, m.in  "Szkoła dla Rodziców i Wychowawców" w oparciu o koncepcję T. Gordona i książkę A. Faber i E. Mazlish "Jak mówić, żeby dzieci nas słuchały, jak słuchać, żeby dzieci do nas mówiły"